dissabte, 6 de març del 2010

racionalisme

La cristal·lització del racionalisme en una teoria i una pràctica coherents es deu principalment a Le Corbusier. Walter Gropius va ser qui li va donar l'autèntica difusió gràcies ala seva vocació pedagògica, perquè va saber compaginar una incansable tasca de formulació teòrico- pràctica del disseny amb la formació de generacions de dissenyadors. Amb Mies van der Rohe arribem a la maduració formal del moviment.
Aquest senyor va néixer a Alemanya i va ser fill d'un paleta. Va treballar com a delineant per a alguns arquitectes , i el 1905 es va traslladar a Berlín ( ben fet!) on va poder estudiar arquitectura amb Bruno Paul i va coincidir amb Gropius i Le Corbusier. El 1908 va entrar a treballar al despatx de Peter Behrens atret per l'oportunitat d'obtenir habilitats específiques.
En el Saló de la Moda del 1927 a Berlín, ell i Lilly Reich van realitzar "El cafè de la seda i del vellut" , que consistia en una sèrie d'espais de reunió moblats amb les cadires de Mies i separats per peces de teixit de colors meravellosos . oh!

I res el pavelló alemany es va construir per l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929. En aquest lloc el rei Alfons XIII i Victòria Eugènia havien de signar en el llibre d'or i per això es va dissenyar una taula situada específicament.

i ja està.
i a mi m'agrada molt.
visca Mies van der Rohe i visca aquest llibrot que tant m'està embolicant i cansant .

1 comentari:

  1. No ens posessim pas nerviosos. xdd
    En Mies i sus compinches. Le Corbusier té una església molt maca, així amb tot de finestres de colors i tal i qual pascual. És guai la foto de la casa de la neu aquesta que ara mateix no sé com es diu.

    Xcert surts avui xl poblecillo? si surts ja ens trobarem al lloc de sempre.

    ResponElimina